Om Floke

Floke er en ideell organisasjon som lager plattformer der unge kreative kan få komme og lære, dele og vise frem sin kunst. Floke ønsker å tilgjengeliggjøre fysiske og digitale inspirerende møteplasser der likesinnede kan møtes og selge og dele kreativitet, skaperglede, vise frem sine talenter og selge egne produkter. Vi arrangerer månedlige markeder, workshops, events og har studio på Grünerløkka i Oslo.

Floke Marked

Floke arrangerer månedlige markeder der over 30 unge kreative blir håndplukket til å være med og får vise frem og selge det de lager.

Det er fokus på mangfold, kreativitet og mangfold og sammen løfter vi opp aktører og gir dem mulighet til å teste sine konsepter og til å bli sett og hørt.

På markedene finner man alt fra hjemmelaget keramikk, lokale klesdesignere, vintage og egendesignede smykker til heklede plagg, zero waste strikk, kunst, bøker og heklede kosebamser.

Hvert marked gir vi både nye og mer erfarne unge kreative en sjanse og det er fokus på community.

@flokemarked

Floke Workshop

Floke samarbeider med sitt nettverk av unge designere og kreatører om å arrangere workshops innen kreative fag. Glassmaling, sying, redesign, akvarellmaling og hekling er workshops som har vært populære. Høsten 2023 startet vi også Flokefabrikken - en workshopbonanza med 3-5 workshops i ulike fag på én gang. Både sosialt og du lærer noe nytt.

@flokeorg

Floke Studio

Høsten 2023 startet vi opp vårt nye konsept Floke Studio. En workspace for unge talentfulle kreative designere i Oslo. Et studio der det produseres og skapes. Et community der the next designers får sin egen space der de kan designe på sine egne premisser.

Er du en ung designer som ser etter studio der du kan profesjonalisere ditt brand?

@flokeorg
 • Sophia Johansson

  Sophia er Flokes CEO og Flokemama. Hun startet Floke i 2021 med et ønske om å gi unge kreative en sjanse til å møtes, skape og dele sine drømmer i et inkluderende community.

  Sophia er utdannet sosionom og har jobbet med kreative prosjekter i en årrekke. Hun har vært prosjektleder, produksjonsansvarlig og produksjonsassistent både på festivaler og i organisasjoner. Hun er medeier av vintagebutikken Prisløs i Oslo, samt er bærekraftsrådgiver og mentor.

 • Ivar Djurhuus

  Ivar Djurhuus er Flokes CFO og jobber med økonomi, regnskap og er generell hjelper i Floke. Han er utdannet musikkteknolog, DJ og med i bandet Future Daughter. Ivar har jobbet på flere kreative prosjekter, blant annet i teater, festivaler og musikkproduksjoner. Han er også medeier av vintagebutikken Prisløs i Oslo.

 • Rikke Olsen

  Rikke er Flokes altmuligfrøken, leder for Flokemarkedene, rådgiver og hun tar godt vare på Flokes frivillige. Hun er utdannet innen interiørdesign og er møbelsnekker. Rikke er en ildsjel og har lang erfaring med å jobbe innen kreative prosjekter, både som prosjektleder og som produksjonsassistent.

 • Selma E. Lang-Ree

  Selma er Flokes fotograf og content maker. Hun er dronningen av innholdsproduksjon og du finner henne på hvert Flokemarked med kamera rundt halsen. Selma har utdanning innen medievitenskap og har jobbet på en rekke kreative produksjoner og festivaler. Hun har også vært med å utvikle og drive flere av Flokes konsepter, samt vært ansvarlig for Flokes fotocrew.

 • Maren Jota

  Maren er Flokes fiksedronning! Hun fikser enhver utfordring, både praktisk, estetisk og administrativt. Hun har vært med å utvikle og drive flere av Flokes konsepter. Maren studerer innovasjon og entreprenørskap og denne våren er hun på utveksling i USA.